19 Mart 2014 Çarşamba

EVİM EVİM EMİNEVİM



Bugün sizlerle paylaşacağım konu ev almaya karar verme maceram. Bildiğiniz gibi Batman'da yaşıyorum Eminevim'in buradaki şubesiyle 3 yıldır görüşüyorum. Sonunda kararımı verdim ve Eminevim ailesinin bir üyesi oldum.


Öncelikle Eminevim nedir ondan bahsedeyim. Eminevim kendi has bir sistemle isteyen herkesi ev ve araba sahibi yapıyor. Üstelik faizsiz. İşte benim için can alıcı nokta da bu FAİZSİZ. Benim gibi maaşlı çalışan bir memursanız, elinize toplu para geçip de ev almanız malesef mümkün değil. O yüzden ev alma hayalimizi genellikle bankalarla gerçekleştiriyoruz. Bankadan çektiğimiz krediyi neredeyse bir ev parası kadar olan faiziyle geri ödüyoruz. Bu süre 5-10 yıl arasında değişiyor. Yani bankaların bizi 5-10 yıl sömürmesine müsaade ediyoruz.

Eminevim'de kesinlikle faiz yok arkadaşlar, alacağınız evin tutarına göre sadece çok makul miktarda organizasyon bedeli ödüyorsunuz. Onun dışında kesinlikle bir masraf çıkmıyor karşınıza.

2 farklı sistemleri var. İlki bizim çok iyi bildiğimiz "Altın Günü" mantığıyla yapılıyor. Yani, sizi alacağınız eve göre bir gruba dahil ediyor ve kura ile her ay birine ev alınıyor. Diğeri ise yine alacağınız evin tutarına göre sabit taksitlerle ve hangi ayda evinizin çıkacağını bilerek üye oluyorsunuz.

Ben ikincisini tercih ettim. Benim evim 19 ayda alınacak ve borcumun tamamı 40 ayda bitecek. Acil ev ihtiyacım olmadığı için bu sistem bana daha uygun geldi. Bu arada Türkiye'nin istediğiniz şehrinden evinizi alabiliyorsunuz. Yani ben Batman'dan üye oldum illa Batman'dan ev alacağım diye bir şey yok.

Bu arada ödeme tutarınızı da siz belirliyorsunuz. Yani ne kadar ödeyebilecekseniz ona göre taksitlendirme yapılıyor. Çok sıkıştığınız zaman ödemenizi öteleyebiliyorsunuz.

Kısacası Eminevim sizi helal yoldan ev sahibi yapabilmek için aklınıza gelebilecek her kolaylığı düşünmüş. Eğer ev ya da araba almayı düşünüyorsanız şehrinizde bulunan Eminevim şubesine gidip görüşebilirsiniz. Krediler, kredi kartları ile bankaların sizi sömürmesinden bıktıysanız, işte size bir fırsat. Benim bu firmayı araştırıp, güvenip, karar verme sürem uzun sürdü. Eğer ilk düşündüğüm anda üye olsaydım şimdiye evimi almış borcumu da bitirmiştim. Siz benim gibi yapmayın.

Eminevim'in web sitesi http://www.eminevim.com bu siteden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Eğer bana sormak istediğiniz birşey olursa mail adresimden bana ulaşabilirsiniz. adasdelenster@gmail.com

Bu arada görsel internetten alıntıdır.

2 yorum:

  1. evi aldınız mı hala sistemin güzel olduğunu düşünüyor musunuz bende karar aşamasındayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana maille de ulaşmışsınız elimden geldiğince sizi cevaplamaya çalıştım ama buradan diğer okuyucularım için de cevap yazmak istiyorum. Evet evimi aldım Allah'a şükür hatta şimdide araba almak için sisteme kaydolmayı düşünüyorum. Eminevimle ilgili sormak istediğiniz herhangi bir konu varsa cevap vermeye hazırım.

      Sil