8 Temmuz 2015 Çarşamba

YÜZMENİN FAYDALARI


yüzmenin faydaları ile ilgili görsel sonucu

Malumunuz yaz geldi. Fazla kilolardan kurtulmak için çözüm arıyorsanız, en etkili çözüm yüzmedir arkadaşlar. Ben de uzun süre kilolarla mücadele eden, kavitasyon yaptıran, hem sevdiği hem de eğlendiği için Zumba yapan biriyim. Ama yazın kışın yaptığım kadar çok zumba yapamıyorum. Bu yüzden formumu korumak için yüzmeyi seçtim.

Öncelikle şunu söyleyim ki ben 2 yıl önce yüzme kursuna giderek öğrendim yüzmeyi. Benim en büyük korkumdu yüzmek. Ayakları yerden kesmek imkansızdı. Ama sonunda karar verdim ve Batmandayken bir kursa gittim. Yüzme öğrenme aşamasında en kritik konu hocaya güvendir arkadaşlar. 2 ayda acaba yüzme öğrenebilir miyim derken, ilk günün akşamı havuza balıklama atlamıştım. Yani yüzmeyi öğrenmem tamı tamına 2 gün sürdü :) Yüzme bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum güvenebileceğiniz bir eğitmen bulursanız kesinlikle en fazla 3 günde öğrenirsiniz.


Biraz araştırma yaptım yüzmenin faydaları ile ilgili, şimdi sizinle bunları paylaşacağım.

1. Öncelikle yüzerken bütün kaslarınızı çalıştırdığınız için, zayıflamanıza ya da formunuzu korumanıza yardımcı oluyor.

2. Kalp rahatsızlıklarına iyi geliyor, yüzerken yatay vaziyette hareket ettiğiniz için kan dolaşımınız daha muntazam oluyor.

3. Nefes kontrolü sağlamanıza yardımcı oluyor. Daha derin nefesler almaya başlıyorsunuz.

4. Derin nefesle aldığınız oksijen beyninize iyi geliyor.

5. Su içinde hareket ettiğiniz için, suyun kaldırma kuvveti vücudunuzun ağırlığını hissetmemenize sebep oluyor. Dolayısıyla kaslarınızı yormadan hem serinleyip hem spor yapıyorsunuz.

6. Bazı fiziksel rahatsızlıkları bulunan hastalara ve hamilelere önerilen tek spor yüzmedir.

7. Ve son olarak 1 saat boyunca normal tempoda yüzme yaklaşık 500 kalori yakmanıza sebep oluyor.


Elbette daha fazla yararları vardır. Ben benim için önemli olanları sıraladım. Bu yazı yüzerek geçireceğim sanırım. Sizlere de kesinlikle tavsiye ederim. 

2 yorum:

  1. İyi yüzmeler valla benim de canım çekti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Kadriye hanım, valla siz de yüzün başka türlü serinleyemeyeceğiz yazın.

      Sil