26 Mayıs 2010 Çarşamba

GÜNEŞİN YÜKSELDİĞİ YERLERDEYİM

Geçen haftasonu esti ve şöyle bir tur atalım dedik bu bölgede. Görülmeye değer, gezilmeye değer yerlerdi. Kısa bir zamana o kadar çok yeri sığdırdik ki, belki bir daha gelme şansızmız olmaz diye. Ez cümle yorucu fakat çok güzeldi:)) Şimdi başlıklar halinde anlatmaya başlayacam, tabii bir kaç da resim ekleyecem, hadi iyi seyirler.

DOĞUBEYAZIT İSHAK PAŞA SARAYI

Nasıl anlatılır ki, babam buraya defalarca gelmiş ve bize defalarca anlatmıştı bu sarayı. Bana da görmek nasip oldu doğunun en ucundaki bu olağanüstü yapıyı. Kapanmasına son 15 dakika kala yetiştik, çekebildiğim kadar fotoğraf çektim, birkaçı aşağıda.






MURADİYE ŞELALESİ:

Çok güzel bir manzara, çok güzel bir yer. Burayı ve üzerindeki köprüyü Vizontele filminden hatırlarsınız. Tek kelime olağanüstü.








BAK HELE BAK

Bilyorsunuzdur, Van Kahvaltısıyla da ünlü bir şehirdir. Burası da Van'da bir kahvaltı salonu; ismi "Bak Hele Bak". Sahibi inanılmaz bir adam, müşterilerinin arasında dolaşır ve fıkralar anlatır veya bilmeceler sorar, bilmeceyi bilen kişiye de hediyeler verir pardon atar. Yani adamın tarzı bu, kendisi ayakta dolaşır soruyu sorar, doğru cevaplayana elindeki hediyelerden atar. Eğer yolunuz Van'a düşerse mutlaka burada kahvaltı yapın, hem olağanüstü bir kahvaltı yaparsınız hemde çok eğlenirsiniz.

Üzerimdeki lila şal, boynumdaki kolye ve bilezik verdiğim cevaplardan sonra bana atılan hediyelerden:)


ERCİŞ - BALIK BENDİ

Burası dünyada sadece Van Gölünde yaşayabilen İNCİ KEFALİ'nin yumurtalarını bıraktığı yer. Suyun üzerinde akıntıya karşı zıplayan balıkları görüne şok oldum, her ne kadar bu olayı TRT'nin hazırladığı bir belgeselde izlesemde, gözlerimle görünce çok bi ilginç geldi.


Buraya bu olaydan dolayı Balık Bendi diyorlar. Bu nehir Van Gölüne dökülüyor. Yani Balıklar göle değil, bu bende bırakıyorlar yumurtalarını. "Bu arada ben balık çok sevmeyen biri olarak, bu İnci Kefalinin tadını pek beğenmedim ama göl çevrsinde yaşayanlar bu balığın tadına bayılıyorlar."



Tabi gezimiz buralardan ibaret değildi, Van şehir merkezini, Edremit'i ve Doğubeyazıt'ın merkezini de gezdik. Kısmet olursa onların da fotoğraflarını yayınlayacağım.

8 yorum:

  1. cok merak ettiğim yerler inş bir gün bana da nasip olur ..:)öptüm

    YanıtlaSil
  2. Harika!

    Biz de iki 10 gün sonra oralardayız inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Mine;

    Meraka değer yerler, gerçekten çok güzel. İnşallah buralara gelmek sana da nasip olur ve eğer ben buradaysam hala ağırlamaktan şeref duyarım.

    ve sevgili Kahvegibi;

    Aynı şey senin için de geçerli, seni de ağırlamaktan şeref duyarım, geldiğin zaman bir telefon yeterli:)

    YanıtlaSil
  4. Aynı yerlerde dolaşıp duruyoruz, buralarda bir blogger daha varmış, görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  5. evet Dendenak, sizde Van'dasınız sanırım. Görevimiz sayesinden geldiğimiz bu yerlerde görülecek yerleri bu blog vasıtasıyla buralara gelemeyenlere gösterme gayretindeyiz.

    YanıtlaSil
  6. adsd evet Van'dayım. 28'inde Ankara'ya gideceğim ama tayinci değilsiniz henüz benim 3 yılım daha var Van'a geldiğinizde beklerim

    YanıtlaSil
  7. merhabalar çok etkilendim bu çektıkleınız manzaralardan kendı memleketım ama bır türlü nasip olmadı görmem.belkı bu resimler sayesinde bir tur atar görmüş olurum sayenizde.umarım daha yenilerınıde atarsınız.ayaklarınıza sağlık saygılar

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Azerbaycan;

    Resimleri beğenmenize sevindim. İnşallah yenilerini de ekleyeceğim. Saygılar.

    YanıtlaSil