28 Eylül 2009 Pazartesi

BİTLİS - ADİLCEVAZ YENİ GÖREV YERİM

Burası Van Gölü, bakınca deniz gibi.... Bu da benim şansım Adilcevaz Van Gölünün yanında. Sabah kalkıp bu manzarayı görmek gerçekten güzel.
Bu Cami mimarisinden de anlaşılacağı gibi Selçuklulardan kalma. Adilcevaz'a Selçukluların bir hediyesi, Bitlis'ten gelirken sizi ilk bu Cami karşılıyor.

Burası da Bitlis'ten bir görüntü, Bitlis'deki 5 minareden biri ve bir Kümbet.



Bu da 2. minare ve yime bir Kümbet. (Diğer 3 minareyi ilerleyen zamanlarda ekleyeceğim:)))


İşte yeni adresim, yeni görev yerim ve yeni hayatım.
Üniversiteyi bitirdikten sonra başladığım özel sektöre eylül ayı sonu itibariyle son vermiş olup, KPSS sınavından aldığım çok da tatmin edici olmayan puanımla Bitlis'in Adilevaz ilçesine öğretmen olarak atandım. 7 yıl süren özel sektör hayatı, yaz-kış, gece-gündüz, yurtiçi-yurtdışı derken, birden kendimi bir arkadaşımın da tabiri ile "Doğu Anadolu'nun doğusunda" buldum. Türk bayrağının dalgalandığı her yerde görev yaparım bilinci ile kalktım geldim. Küçük bir şehrin, küçücük ilçesinde yeni düzenimi kurmaya çalışıyorum. Kendimi şanslı hissediyorum ki bu küçücük ilçe Van gölünün kıyısında, yani anlıyacağınız başımız nehir ayağımız göl.
Bitlis'in ve Adilcevaz'ın birkaç fotoğrafını ekliyorum.

4 yorum:

  1. bilmiyorum hala orada mısınız.. her neredeyseniz başarılar diliyorum. Ben ardahan a ilk geldiğimde doğunun da doğusundayım demiştim demek ki her bu tarafa yeni gelen aynı şeyi hissediyor.yeni yazılarınızda görüşmek üzere

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. yorumunuzu geç farkettim, kusura bakmayın. evet hala buradayım, doğu anadolu bölgesinin doğusunda:))

    YanıtlaSil
  3. ne kadar şanslısınız, yüreği temiz insanların yaşadığı tarihle iç içe sıcak bir yerde görev yapıyosunuz. maalesef ben aynı şeyleri söylmycem..belki şark hizmetim bittiğinde dönüş yolunda adilcevaz ve ahlat a uğramayı ve selçuklu eserlerini görme fırsatı yaratırım kendime...

    YanıtlaSil
  4. Bloğunuzu çok beğendik çok güzel paylaşımlarınız var Metal çöp konteyner olarak paylaşımlarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil