21 Mart 2016 Pazartesi

AÖF İLAHİYAT ARAPÇA DERSLERİ

Dostlar proje yazıma bir duyuruyla ara vermek istiyorum. Biliyorsunuz ben Arapça öğretmeniyim. Bana Mersin'de çok sık soruluyor AÖF İlahiyat Arapça kursu var mı diye. Hatta özel ders isteyenler de oldu. Ben yoğun olduğum için kabul etmiyordum.

Şimdi Mersinli İlahiyat Fakültesi öğrencilerine sesleniyorum. Sınıf geçme garantili İlahiyat Arapça dersleri veriliyor artık. Sıkı durun adresi veriyorum. Vatan Bilgisayar üstü 3. kat. Sevgi Dil Kursu.
 Tel : 0 532 272 22 14

Ayrıca bu merkezde Arap hocalardan konuşma dersleri de alabilirsiniz. 

20 Mart 2016 Pazar

GÜCÜMÜZÜ FARKEDELİM

Size daha önce de dediğim gibi, kafamda bir proje var ve bu projeyi size bir kaç postta anlatacağım.

Şimdi size bir hikaye anlatmak istiyorum, benim üniversite yıllarıma dair.

Ben üniversitede okurken bir dönem yurtta kaldım. Kaldığım yurdun karşısında bir market vardı. Ben fıstık ezmesini çok severim. Bir gün markete gidip sordum fıstık ezmesi var mı diye. Yoktu. Ben de taaaa uzaktaki markete gidip almıştım. O zaman düşündüm ben fıstık ezmesi için hep buraya kadar yürümek zorunda mıyım? Sonra ertesi gün yine gidip sordum fıstık ezmesi var mı diye. Ertesi gün yine. Sonraki günlerde de devam ettim ve hatta yurttan birkaç arkadaştan da rica ettim. Onlar da gidip sordular. Sonuç; market fıstık ezmesi satmaya başladı:)

Kıssadan hisse, efendim bir şeylerin değişmesini istiyorsak birlik olup değiştirebiliriz.

Bana bu düzenden sıkılan insan lazım. Bazı şeylerden rahatsız olan insan lazım. Kendi gücünün farkında olan insan lazım. Sizleri bekliyorum. 

15 Mart 2016 Salı

HADİ BERABER BİR ŞEYLER YAPALIM

Sevgili dostlar yılbaşı öncesinde sizlerle beraber bir proje yapmak istediğimden bahsetmiştim. Adım adım giderek yani birkaç post yayınlayarak size meramımı anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle Japonya denince aklımıza ne geliyor?

Benim aklıma dürüstlük, çalışkanlık ve saygı geliyor. Japonya'nın dini inancı Şintoizm ve Budizm, bir kısmı Hristiyan ve bir kısmı da Ateist. Birbirleriyle dostça geçinen ve bir tek ortak paydada birleşebilen Japonların tek hedefi çalışmak. Birini kandırmayı veya işlerini kaytarmayı asla düşünmüyorlar. Atom Bombası felaketini yaşadılar ama yine de çalışmaya devam ettiler. Bir kaç yıl önce büyük bir Tsunami yaşadılar ama marketleri yağmalamadılar, ihtiyaçlarını alıp çıktılar.

Neden anlatıyorum bunları? Malesef ülkemizde gördüğüm yozlaşmadan ve yozlaşmadan rahatsız olmamamızdan dolayı yazıyorum.

Dini açıdan bakarsak, gerçek islamdan uzaklaşmışız. Yalan söylüyoruz, insanları kandırıyoruz, işimizi doğru dürüst yapmıyoruz. En önemlisi nasıl yaşıyorsak öyle yönetiliyoruz. Bu anlattıklarım normal geliyor artık bazılarımıza çünkü kanıksamışız.

Artık bir şeyler yapmanın zamanı gelmedi mi? Neler yapabiliriz? Hep beraber olursak neleri başarabiliriz?

Lütfen bana fikirlerinizle destek olun. Ben tek başıma bir hiçim, eğer beraber olursak belki bazı şeyleri değiştirebiliriz.