29 Mart 2014 Cumartesi

UNUTTURAMAZ SENİ HİÇBİR ŞEY

Batman'da Sanat Müziği Severler diye bir dernek var. Kurucuları arkadaşım olduğu için zaman zaman ziyaret ediyorum. Ziyaret ettiğim zaman da bazen ben de birşeyler çalıyorum.


Umarım beğenirsiniz :)

28 Mart 2014 Cuma

KİTAP YURDUNDAN YENİ KİTAPLAR

Geçenlerde öğrencilerimle konuşurken, bana, hocam hayatınızda okuduğunuz en ilginç kitap hangisiydi, diye sordular ben de, üniversite yıllarında okuduğum, hatta yazarının hentbol antrenörü olduğu, çok ilginç bir kitaptan bahsetmiştim. Kitabın adı "Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir" yazarı Sezgin Kaymaz. Kitabın sonunda çok şaşırdığımı, o zamanlar ismi bilinmeyen bir kişinin yazdığını felan anlatmıştım. Hatta güzel bir senaryo ve efektlerle filmi çekilse değme Amerikan filmlerine taş çıkarır, Altıncı Hismiş, yok efendim Diğerleriymiş onun yanında hiç kalır, demiştim. Arka kapak yazısı aşağıda ;




Öğrencilerim çok heveslendi ve hemen Kitapyurdundan Sezgin Kaymaz'ın bahsettiğim kitabı da dahil 7 kitabını sipariş ettik. Bu kitapları önce biz okuyacağız sonra okulumuzun kütüphanesine hediye edeceğiz.




27 Mart 2014 Perşembe

KAVİTASYON DENEYİMİM

Bildiğiniz gibi, yıllardır zayıflamak için spor yapıyorum, yaklaşık 1 yıldır da Zumba ile zayıflamaya devam ediyorum. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi salona gidip çalıştığım dönemden daha hızlı yanıt aldım Zumba ile. Daha hızlı kilo verdim ve daha fit bir görüntüye ulaştım. Ancak kilo vermeme rağmen göbek bölgesinde hala biraz sıkıntım vardı. Zumba ile verebileceğimi biliyorum fakat ben bu süreci biraz hızlandırmak istedim ve Kavitasyona başladım.


Kavitasyon tekniği bölgesel incelme için kullanılıyor. Benim göbek bölgemde sorun olduğu için bu bölgeyi inceltmek için başladım. Bu arada bildiğiniz gibi göbek en zor eriyen bölgedir. Bugün 3. seansıma gittim. Sizlere bu yazıyı yazabilmek için gerçekten farkı görmem lazımdı. 2 seans'tan sonra 1 kilo verdim ve 1 beden inceldim. Toplamda 10 seans gideceğim ve 10 seansın sonunda sanırım istediğimden de daha iyi bir sonuç alacağımdan emin oldum.

Kavitasyon ses dalgaları kullanarak yağları parçalama tekniğidir. Kavitasyon yaptırdığınız dönemde günde 3-4 lt. arası su içmeniz gerekiyor. Çünkü parçalanan yağlar kana karışıyor ve yağı vücuttan idrar ile atıyorsunuz. Yağ ve tuzu en aza indiriyorsunuz ve mayalı ürünler yemiyorsunuz. Aslında şartları çok zor değil. Tam bir sonuç almak istiyorsanız, bu kurallara uymanız gerekiyor.


Ben Kavitasyon için Batman Le Paris Güzellik Merkezi'ne gidiyorum. Profesyonel elemanlar büyük bir titizlikle çalışıyorlar. 40 dk. ses dalgası veriliyor, 10 dk masaj yapılıyor ve son 10 dk. pasif aerobic yaparak 1 seansı bitiriyoruz.

Siz de benim gibi bölgesel olarak işi hızlandırmak istiyorsanız, Kavitasyon yöntemine başvurabilirsiniz. Ve eğer Batman'da yaşıyorsanız Kavitasyon için Le Paris'e kendinizi emanet edebilirsiniz.

25 Mart 2014 Salı

ORGANICS ŞAMPUAN



Bugün bahsedeceğim konu Organics Şampuan. Cumartesi Batman'daki Le Paris Kuaföründe bakım günleri vardı. Ben de gidip saçlarıma bakım yaptırdım. Saçlarım aslında sağlıklıdır. En önemlisi saçım boyalı değil. Boyamayı bırakalı uzun zaman oldu. Çok çabuk uzar ve ben de düzenli kestiririm. Aslında saçlarımda bir şikayetim yok ama yine de yıkama esnasındaki zararları en aza indirmek için Organics Şampuan aldım henüz başlamadım kullanmaya ama hakkında çok iyi şeyler duydum. Zeytinyağı içerikli bu şampuan her yıkamada saça bakım yapıyor. Organics Şampuanın fiyatı 49 TL., ama ben kampanya kapsamında 2 tanesini 49 TL.'ye aldım. Kullandıktan sonra kendi yorumlarımı da burada paylaşacağım.

Sevgiyle kalın.

19 Mart 2014 Çarşamba

EVİM EVİM EMİNEVİM



Bugün sizlerle paylaşacağım konu ev almaya karar verme maceram. Bildiğiniz gibi Batman'da yaşıyorum Eminevim'in buradaki şubesiyle 3 yıldır görüşüyorum. Sonunda kararımı verdim ve Eminevim ailesinin bir üyesi oldum.


Öncelikle Eminevim nedir ondan bahsedeyim. Eminevim kendi has bir sistemle isteyen herkesi ev ve araba sahibi yapıyor. Üstelik faizsiz. İşte benim için can alıcı nokta da bu FAİZSİZ. Benim gibi maaşlı çalışan bir memursanız, elinize toplu para geçip de ev almanız malesef mümkün değil. O yüzden ev alma hayalimizi genellikle bankalarla gerçekleştiriyoruz. Bankadan çektiğimiz krediyi neredeyse bir ev parası kadar olan faiziyle geri ödüyoruz. Bu süre 5-10 yıl arasında değişiyor. Yani bankaların bizi 5-10 yıl sömürmesine müsaade ediyoruz.

Eminevim'de kesinlikle faiz yok arkadaşlar, alacağınız evin tutarına göre sadece çok makul miktarda organizasyon bedeli ödüyorsunuz. Onun dışında kesinlikle bir masraf çıkmıyor karşınıza.

2 farklı sistemleri var. İlki bizim çok iyi bildiğimiz "Altın Günü" mantığıyla yapılıyor. Yani, sizi alacağınız eve göre bir gruba dahil ediyor ve kura ile her ay birine ev alınıyor. Diğeri ise yine alacağınız evin tutarına göre sabit taksitlerle ve hangi ayda evinizin çıkacağını bilerek üye oluyorsunuz.

Ben ikincisini tercih ettim. Benim evim 19 ayda alınacak ve borcumun tamamı 40 ayda bitecek. Acil ev ihtiyacım olmadığı için bu sistem bana daha uygun geldi. Bu arada Türkiye'nin istediğiniz şehrinden evinizi alabiliyorsunuz. Yani ben Batman'dan üye oldum illa Batman'dan ev alacağım diye bir şey yok.

Bu arada ödeme tutarınızı da siz belirliyorsunuz. Yani ne kadar ödeyebilecekseniz ona göre taksitlendirme yapılıyor. Çok sıkıştığınız zaman ödemenizi öteleyebiliyorsunuz.

Kısacası Eminevim sizi helal yoldan ev sahibi yapabilmek için aklınıza gelebilecek her kolaylığı düşünmüş. Eğer ev ya da araba almayı düşünüyorsanız şehrinizde bulunan Eminevim şubesine gidip görüşebilirsiniz. Krediler, kredi kartları ile bankaların sizi sömürmesinden bıktıysanız, işte size bir fırsat. Benim bu firmayı araştırıp, güvenip, karar verme sürem uzun sürdü. Eğer ilk düşündüğüm anda üye olsaydım şimdiye evimi almış borcumu da bitirmiştim. Siz benim gibi yapmayın.

Eminevim'in web sitesi http://www.eminevim.com bu siteden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Eğer bana sormak istediğiniz birşey olursa mail adresimden bana ulaşabilirsiniz. adasdelenster@gmail.com

Bu arada görsel internetten alıntıdır.

6 Mart 2014 Perşembe

INDILA - DERNIERE DANSE

Paylaşmadan yapamayacağım, ilk dinlediğim andan itibaren bayıldığım bir şarkı

4 Mart 2014 Salı

ESİRGEYEN GÖKYÜZÜ - ÇÖLDE ÇAY - PAUL BOWLES





Yeni bitirdiğim bu kitabı bir arkadaşım tavsiye etmişti. Bu yaz bir Fas gezisi planlıyorum ve arkadaşım demişti ki bu kitabı okuduktan sonra hemen gitmek isteyeceksin. Malesef bende öyle bir etki bırakmadı bu kitap, aksine gitmeyi şimdi bir daha düşünüyorum.

Olay Fas'ta başlayıp Afrika'nın içlerinde bitiyor. Kendilerine gezgin diyen bir çift ve yanlarında bir arkadaşlarıyla beraber New York'tan yola çıkıp, dünyayı keşfetmek üzere Fas'a geliyorlar. Her duraklarında 1-2 gün kalıp sürekli seyehat ediyorlar. İsterseniz anlatmayayım, her ne kadar bende kötü etki bıraksa da okunmaya değer bir kitap.

Hızımı alamayıp filmini de izledim. Filminde John Malkowich oynamış. Film de fena sayılmazdı.