22 Ocak 2009 Perşembe

HASAN ŞAŞ

Çok ilginç bir konudur bu yaa. Biliyor musunuz Mısır'da herkes Hasan Şaş'ı tanıyor ya da ismini biliyor ama kim olduğunu bilmiyor. Bu konuda derin bir araştırma yapamadım ama sanırım Dünya Kupası sırasında tanıdılar Hasan Şaş'ı. Nereli olduğumu soranlara Türk'üm dediğimde "oooo Hasan Şaş yavaş yavaş" diyorlar. İnanamadım ya, herkes ama istisnasız.

21 Ocak 2009 Çarşamba

ŞELLALE







Yazılışının "Şelale" olduğunu biliyorum ama Araplar "Şellale" dedikleri için böyle bir başlık attım.



Gittikten 3 gün sonra orada tanıştığım Hamada ile Piramitlere gittik. Hamada oralı, benim kaldığım otele çok yakın bir restorantı var. Sağolsun Kahire ve eski Mısır tarihi ile ilgili bana çok bilgi verdi:) Piramitleri gezdikten sonra bana bir yer anlattı. "Şellale" adı verilen bu yer çok güzel ve çok ilginçmiş. Kendisi de daha önce gitmemiş, ona da gidenler anlatmış güzelliğini. Kaynağının neresi olduğu bilinmeyen su yukardan akıyormuş. Bana oraya gitmeyi teklif etti. Ben de turistim zaten, oraya gezmeye gitmişim. Kabul ettim tabii ve "Şellale"ye doğru yola koyulduk Hamada'nın arabasıyla.






Sonuç işte resimdeki gibi; "Şellale" diye abarttığı yer 2-3 metre yüksekten akan bir derecik. Acaba bizim Manavgatı görseler ne yaparlardı diye düşündüm. Hele de bizim Kayserimizde bulunan Kapuzbaşı Şelalelerinin dağın içinden çıkıp gürül gürül aktığını görselerdi, nasıl bir heyecan duyarlardı kimbilir.

20 Ocak 2009 Salı

ARAP KIZI


Arap kızı dedim ama, kafamızda oluşturduğumuz Arap kızına hiç benzemiyor değil mi?


Mısır'ı Piramitlerden ve Kahire'den ibaret olarak düşünmediğimden ve Mısır tarihinin başka şehirlerdeki kalıntılarını görmek istememden dolayı, Luxor'a gitmeye karar verdim. Kahire'den trenle 10 saat. Giza garına gittim ve 2. sınıf bir bilet aldım Luxor'a. Orada edindiğim bazı arkadaşlar duruma şiddetle karşı çıkmıştı, 10 saat ne yapacaksın çok yorucu olur felan diye. Ama ben tren yolculuğunu çok sevdiğimden ve yolculuk esnasında uyuyabildiğimden dolayı 10 saatlik tren yolculuğu bana gayet hoş gelmişti. Tabi ben bunu Türkiye standartlarını düşündüğüm için söylüyorum. Tren'e bindikten sonra bazı şeyler tabii ki daha da netleşiyor. Birincisi Luxor neden 10 saatlik bir mesafede, çünkü tren çok yavaş gidiyor. İkincisi arkadaşlar neden yorucu dedi, çünkü trende uyumak imkansız. Lambaları kapatmıyorlar ve Vagondaki insanlar çok yüksek sesle konuşuyorlardı. Bir de yanımdaki 3 soytarı tabii uyumamam için gayet yeterli bir sebepti. Internette dolaşan bir video izlemiştim. Arapların şaka anlayışlarıyla ilgili ve yok yaa, bu kadar da olmaz demiştim. Ama o 3 soytarıyı görünce videodakiler çok masum kalıyor inanın. Neyse bu konuya daha sonraki yazılarımda tekrar döneceğim.


İşte bu kız benim o trende gördüğüm bir çocuk. Allah nazarlardan saklasın, yüzbin kere maaşallah.....

ARAP ÇOCUKLAR





































Oradayken dikkatimi çeken başka birşey de Arap çocuklarının çok güzel oluşu. Nerede gördüysem fotoğraflarını çektim. Çocukların aileleri de bu durumdan çok hoşnuttu. Fotoğraf çekilecek diye çocukların saçlarını felan düzelttiler. Birkaçının resmini ekliyorum, yalnız bir favori resmim var onun açıklamasını da yapacağım.